Clubbeleid

Plezier en respect

MHCW is een vereniging die respect voor anderen en het plezier in het spel hoog in het vaandel heeft staan. We proberen op een positieve manier de kinderen het plezier in hockey te laten ervaren. Dat doen we niet alleen door de trainers en coaches hierin te begeleiden, maar ook door de ouders langs de lijn hierover te informeren.

Samen komen we verder!

Beleid MHCW bij overtredingen

Mocht een speler een overtreding begaan in het veld en hiervoor van de scheidsrechter een kaart krijgen dan wordt de boete die daarmee samenhangt door MHCW verhaald op de betreffende speler. Daarnaast zal het bestuur zich beramen op het nemen van disciplinaire maatregelen.

Verplicht gebruik gebitsbeschermers

Het bestuur van MHCW heeft voor al haar leden het dragen van een gebitsbeschermer (bitje) verplicht gesteld. Dit beleid bestond al jaren, maar vooruitlopend op de discussie die binnen de KNHB was opgelaaid is nu besloten dit voor alle hockeyers verplicht te stellen. Komend seizoen (2014/2015) wordt gezien als een overgangsseizoen, hierna wordt echter iemand zonder bitje (jeugdspeler of veteraan) niet meer als speler op het veld toegelaten.

Bardienst
Help mijn dochter zit op hockey en ik moet bardienst draaien... Lees hier de informatie van de clubhuiscommissie met betrekking tot het draaien van een bardienst. Lees ze voor de bardienst goed door zodat je van alle ins and outs op de hoogte bent. De informatie is ook te vinden op het white board achter de bar in het clubhuis.

Alcoholbeleid
In navolging op landelijke regelgeving heeft MHCW een alcoholbeleid opgesteld. Link hier door naar ons alcoholbeleid.

Vertrouwenspersoon

Zijn er persoonlijke dingen waar je met niemand anders over wilt en kunt praten, dingen die je niet met je coach kunt bespreken en/of dingen waar je moeite mee hebt? Dingen die moeten stoppen, zoals bijvoorbeeld pesten, discriminatie of (seksuele) intimidatie? Dan is er een vertrouwenspersoon bij wie je terecht kunt: Remcke Brouwer- de Niet.

Voel je welkom om te bellen of mailen als er iets is!  E-mail: (vertrouwelijk): vp + 'at' + mhcw.nl Telefoon: 06-10530844

De statuten van de vereniging vind je in het Lisa-team gedeelte.

Scheidsrechterbeleid

Het scheidsrechterbeleid staat in het Lisa-team gedeelte.

Corona-maatregelen

Alle berichtgeving van de laatste maanden staat in het Lisa-team gedeelte.

Informatie bij blessures/ ongevallen

Tijdens de trainingen en wedstrijden kan je geblesseerd of gewond raken. Goed om te weten:

o     Achter de bar is een EHBO-doos beschikbaar en een AED (defibrillator)

o     Daar ligt ook een map met daarin tips en informatie bij blessures/ ongevallen.

o     In iedere dug-out hangt een sticker met informatie over een hersenschudding; herken meteen wat er mis is (en wat je wel/ niet moet doen).

o     Achter de bar kan ook hulp gevraagd worden voor de verwijzing naar de huisartsenpost of het ziekenhuis. Nummer van de doktersdienst Groningen 0900-9229.

Deelname aan collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering KNHB voor leden

Alle spelende en niet-spelende leden van MHCW zijn via de KNHB verzekerd voor schade door ongevallen als gevolg van het hockeyen. Deze verzekering is van kracht "tijdens alle trainingen, wedstrijden, vergaderingen en andere activiteiten, alsmede tijdens het rechtstreeks gaan naar en komende van de plaats van deze activiteiten, mits georganiseerd door of op initiatief van hockeyclub MHCW of de KNHB." Via www.knhb.nl kun je met een formulier de schade online melden. Advies is dit zo snel mogelijk te doen na het ongeval in verband met vervaltermijnen.

De KNHB heeft voor haar leden bij Interpolis twee verzekeringen afgesloten. Het gaat om een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering. Beide verzekeringen bieden secundaire dekking. Dit betekent dat als er een andere verzekering is waarop iemand een beroep kan doen bij schade (bijvoorbeeld een particuliere verzekering van de schadeveroorzaker), hij of zij de schade eerst daar aan moet melden.

Zie voor meer informatie het Lisa-team gedeelte bij beleid.

MHCW en de AVG

Vanaf 25 mei 2018 geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU en in Nederland de AVG . AVG staat voor Algemene verordening gegevensbescherming.

Iedereen die 'persoonlijke gegevens verwerkt' moet hier wat mee: zowel multinationals als een hobbyclubje met 25 leden. En dus ook een hockeyclub. MHCW heeft bijvoorbeeld je contactgegevens nodig om je in een team in te delen, je te informeren en contributie te innen en je lidnummer en geboortedatum om je aan te melden bij de KNHB. Maar MHCW deelt je gegevens niet met derden. De privacyverklaring van MHCW kun je downloaden via de knop links op het scherm.

Heb je vragen over MHCW en de AVG? Stel je vraag aan het bestuur via het mailadres van de secretaris.