Zaalhockey
11-10-2020  |

Best lid van MHC Westerkwartier,

Het aantal COVID-besmettingen neemt op dit moment regionaal en landelijk toe. Op de hockeyclub hebben we nu al diverse aanpassingen moeten doen; daarnaast zijn de voorbereiding al begonnen voor de zaalcompetitie. De KNHB heeft deze week laten weten dat ze wel een zaalhockeycompetitie 2020-2021 gaan organiseren maar ook een midwintercompetitie aanbieden (buiten). Het is aan elke club zelf te beslissen waar aan deel te nemen. Het bestuur en de Technische commissie hebben hierover overleg gehad. We zijn tot het volgende besluit gekomen.

Dit jaar zullen zowel de jeugd als de senioren teams van MHCW niet deelnemen aan de zaalhockeycompetitie en -trainingen. De trainingen gaan door op het veld en we geven ons op voor de midwintercompetitie die de KNHB gaat organiseren, als alternatief voor de zaalcompetitie. Het is nog wel afhankelijk van het aantal teams dat zich hiervoor gaat opgeven hoe deze competitie eruit gaat zien.

De reden voor het niet deelnemen aan de zaalcompetitie- en zaaltrainingen is dat gezondheid en veilig sport beoefenen voor ons als club voorop staat. Ondanks het feit dat de risico's niet volledig te overzien zijn en de KNHB vooralsnog de zaalcompetitie wel laat doorgaan, zijn wij van mening dat het veilig faciliteren van zaalhockey onvoldoende kan worden gegarandeerd. De indoor setting waarin meerdere teams en clubs bij elkaar komen, brengt een verhoogde besmettingsrisico met zich mee voor spelers, begeleiders, trainers en scheidsrechters. Verder is het handhaven van de RIVM-richtlijnen en Coronaprotocollen op de gehuurde locaties als club in de praktijk niet uitvoerbaar. Tot slot hebben wij met onze sport een alternatief, we zijn niet afhankelijk van de zaal om toch onze sport te kunnen beoefenen.

Wij begrijpen dat dit voor sommige leden een teleurstelling kan zijn. Wij laten zo snel mogelijk weten of de midwintercompetitie van de KNHB doorgaat of niet. Indien deze niet doorgaat dan gaan we ervoor zorgen dat we binnen de club leuke en uitdagende wedstrijden gaan organiseren. Want in deze bijzondere tijd zijn we blij dat we tenminste kunnen hockeyen en we zullen ons ervoor inzetten dat we dit op een leuke, sportieve en verantwoorde manier kunnen doen de komende winterperiode.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van MHC Westerkwartier